luni, 16 mai 2016

YF 22 in serviciul de urgente aeriene NATO pentru Europa

YF 22 la Mihail Kogalniceanu - actiune parte a  EUROPEAN REASSURANCE INITIATIVE

Cea mai potrivita traducere pentru reassurance este : 

RESTABILIREA INCREDERII

Daca sunteti in Europa si ati avut parte de o agresiune sau un incident neplacut, sunati 
serviciul de urgenta YF 22 si un echipaj complet dotat pentru astfel de interventii se va deplasa in cel mai scurt timp la locul solicitarii.

Nu ne deranjati pentru probleme de politie locala aeriana. Voi romanii aveti MIG 21 si in viitor F 16.

Cam asa suna popular :

Un mesaj cu semnificatii de la partenerii NATO de peste ocean pentru batrana Europa.

RAF Lakenheath, U. K. - Cea mai mare  desfășurare facuta vreodata cu  F-22 Raptor în Europa de către Forțele Aeriene SUA (USAF) a fost finalizata cu plecarea avioanelor înapoi către SUA pe 9 mai.
Doisprezece Raptors de la  Escadrila 95th Fighter Tyndall AFB, Florida, au fost la  dislocate la baza RAF Lakenheath la mijlocul lunii aprilie, sub steagul European Reassurance Initiative  a SUA, stimularea activității forțelor SUA în Europa ca urmare a reapariției amenintarilor militare ruse..
Aeronavele au luat parte, de asemenea, la Iron Hand 16-3, un exercițiu pe mare si aer, care a avut participarea mai multe țări europene, comparand diverse arme aeriene cu Raptor.  Au participat  F-15C și F-15E Eagles și Strike Eagles au luat parte, de asemenea si   U.K. Eurofighter  Typhoon.
Celule de Raptors, au vizitat pentru scurt timp  baze aeriene din România și Lituania.

"Venirea Raptors  aduce un nou nivel de pregătire", a declarat colonelul Robert Novotny, comandantul 48th Fighter Wing.

De asemenea,  aceast exercitiu a permis verificarea capabilitatii  USAF pentru a testa principiul așa-numitei capacitati de desfășurare rapidă Raptor, posibilitatea de a trimite Raptors într-o configurație de luptă într-o locație de operare oriunde în lume și care să fie gata să funcționeze la un scurt timp după sosire.
Primele patru aeronave au sosit în Regatul Unit, la 11 aprilie, fără rezervoare de combustibil externe in timp ce restul de opt  au avut rezervoare suplimentare . Fără

rezervoarele externe, aeronavele  au fost în măsură să efectueze o primă iesire   in configuratie de lupta, in termen de cateva  ore de la sosirea lor.

Capacitatea rapidă Raptor înseamnă ca aeronavele  "se pot deplasa și intra în actiune fara nici-o planificare, pentru a realiza un element de surpriză , iar  apoi operează la sosire, și au si făcut-o", a spus Novotny. 

"Trebuie să fi capabil să apari în configurația gata de luptă si sa poti sa si incepi lupta."

Novotny a declarat Aviation Week că a planificat să efectueze  216 de misiuni în timpul vizitei sale în Regatul Unit, și a reușit să zboare 215 înainte de plecarea sa, din 8-9 mai.


sursa

http://aviationweek.com/defense/f-22-deployment-tested-rapid-raptor-capability

Ce semnifica ? Personal cred ca mult . Oricum nu este o actiune de marketing , deoarece F 22 nu este de vanzare nici macar pentru USAF,

Ramane un semnal poitic si militar pentru aliati si adversari.
Ce inseamna ? Call F 22 si va veni urgent unde e nevoie . Vin mascatii !Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu