marți, 21 iunie 2016

F 35 - Are iar probleme

Dupa ce Canada a amanat decizia de cumparare a avioanelor F 35 , se pare ca si marina militara americana e tot mai nemultumita de noul produs care ridica multe semne de intrebare.
Se pare ca US Navy va comanda inca 30 F 18 G Growler de la Boeing, avioane destinate razboiului cibernetic, suplinind astfel intarzierile lui F 35.

In acest context ,

Marine Corps SUA a primit primele două avioane F / A-18 Hornet ” reconditionate ”   (in RoAf se folosea termenul de revitalizare) de catre Boeing din cele stocate în Arizona.
În cadrul unui contract  cu Boeing semnat în 2014,  se  "reconditioneaza " 30 de avioane  din prima generație F / A-18, care au fost stocate  ani de zile în deșert,  la  Davis-Monthan Air Force Base, langa Tucson.


Nu este prima dată când armata a readus in folosinta  aeronave scoase din funcțiune de la Davis-Monthan. In timpul războiului din Irak, Marine Corps a folosit mai multe elicoptere CH-53E HEAVYLIFT retrase din deșert și reconditionate  pentru a ajuta la completarea deficitelor din flota CH-53E datorate incidentelor și pierderilor dîn Orientul Mijlociu . Reconditionarea  vechilor Hornets reflectă o criză mai gravă, fără îndoială, pentru aviație marină. La sfârșitul anilor 1990, pușcașii marini  au ales să nu cumpere a doua generație de F / A-18E  folosita ca o tranzitie catre  F-35 Joint Strike Fighter,   programat să înceapă a intra în serviciul de front-line încă din 2006.

Pntru ca nu si-au putut permite Super Hornet și JSF, pușcașii marini au decis să opereze F / A-18 urile existente, AV-8B Harriers și EA-6B Prowlers  până ce  F-35 va fi operational. Pe scurt, Marines  au pariat  întregul viitor în domeniul aviației tactice pe JSF.  Poate  fost un pariu gresit . Proiectarea, managementul și problemele de control al calității au întârziat debutul in serviciu al F-35  aproape un deceniu. Mai mult decât atât, problemele JSF au adăugat zeci de milioane de dolari la costul fiecărui JSF, obligând armata să taie fonduri de întreținere, în scopul de a evita probleme uriașe în bugetele generale.
Costul extinderii resursei avioanelor de luptă F 18/A și achiziționarea de alte sisteme de armament , în timp ce se  continuă productia a  noi aeronave F-35,  reprezintă riscuri semnificative într-o perioadă a bugetelor de apărare austere.
Combinația dintre o durata de viata mai lunga si o intretinere dificila a flotei, a cauzat o furtună perfectă pentru flota aeriană tactică a pușcașilor marini. În luna aprilie 2016, Lt. Gen Jon Davis – Marine Corps  - comandant adjunct pentru aviație - a spus Senatului SUA că doar 87 din flota de 276 Hornets au fost disponibile - deci 32 la suta.
Marines spun ca au nevoie de 58 la suta din F / A-18  pentru a fi gata de zbor si a avea  suficiente avioane in operațiuni de luptă, in  instruirea  de bază și de formare de zi cu zi, la nivel escadron. După alocarea 40 Hornnets  și 30  duble comenzi,  Marine Corps a descoperit că avea doar 17 F / A-18s disponibile pentru formare la nivel de escadrilă la opt unități.De aici efortul de  a reconditiona Hornets-urile vechi din Boneyard. 
Boeing repara  aeronavele  la fabrica sa de la Cecil Field din Florida, prelungind resursa  de la 6.000 la 8.000 de ore - adecvate pentru cel puțin încă 10 ani de utilizare moderată. Boeing, de asemenea, face upgrade-uri  la + standardul F / A-18C, cu noile display-uri din cabina de pilotaj, îmbunătățiri radar și Datalink-16.

 Boeing a declarat ca se asteapta a fi livrate un total de șase avioane  până în septembrie 2016.

Ce tie si cu F 35  .....!!! Mare bataie de cap !!! Surse :

https://warisboring.com/the-u-s-marines-are-pulling-old-f-a-18s-out-of-desert-storage-a9b2febe3d64#.27zxsxvh72 comentarii:

  1. Este si normal sa revitalizeze F-18, un avion cu capabilitati dovedite in teatrele de operatiuni. Mai mult decat atat, cred ca si americanii si-au dat seama de importanta uni avion bimotor pentru US Navy.

    RăspundețiȘtergere
  2. Este si normal sa revitalizeze F-18, un avion cu capabilitati dovedite in teatrele de operatiuni. Mai mult decat atat, cred ca si americanii si-au dat seama de importanta uni avion bimotor pentru US Navy.

    RăspundețiȘtergere