luni, 4 iulie 2016

Nenea Iancu si Nigel

Dupa ce am fost educati atata timp in liceu despre opera lui Caragiale, am avut totdeauna impresia ca personajele sale nu pot exista prin comic si grotesc decat in Romanica.
Daca aceste personaje au delectat publicul sau au fost subiect obligatoriu la Bac , incercand sa descrie clasa noastra politica , mai veche sau mai noua, astazi am aflat ca opera lui Nenea Iancu ar trebui sa fie studiata si de elevii din UK , atat in scolile de stat cat si in sofisticatele licee  sau facultati private de unde provin marii leaderi actuali – Cameron si Boris Johnson – Eton College infiintat in 1440. (amandoi demisionari dupa Brexit).
Poate votul pentru  Brexit  este  si o reactie populara la etica celor educati  in  ”leganul elitelor”.
Nu pot sa nu fac analogia cu discursul lui Al Pacino din filmul  Parfum de femeie despre leaderii de la Baird College.
Totul este despre integritate si curaj  ! – trasaturile caracteristice  marilor leaderi.


Unde sunt marii leaderi ?
Demisioneaza pe rand din lipsa de integritate sau curaj .

Ce  a facut astazi Nigel Farage depaseste orice inchipuire. Marele leader al Brexit, cavalerul anti-imigratiei in UK. si-a dat demisia din functia de leader al UKIP , dar  continua sa fie europarlamentar platit cu 100 000 euro/an plus cheltuieli.  UK trebuie sa paraseasca EU , dar eu voi continua sa lupt si sa veghez ca un soim,  caci de aia sunt platit ( de UE ) -  asta declara marele conducator al partidului castigator in referendum, de altfel casatorit cu o cetateanca din Germania care ii este si secretara.
”Maurul si-a facut datoria, maurul poate sa plece ” – replica calebra din Conjuratia lui Fiesco de Schiller.
Ce nu prea inteleg este fata de cine si-a facut Nigel datoria ? Anuntul sau de demisie din UKIP e insotit si de decizia sa de a-si continua activitatea in functia bine platita de europarlamentar . Si mai invatam literatura romana cu diverse personaje caragelienesti, pe care suntem educati sa ii criticam inca din scoala.

In spiritul integrarii UE intr-un mare edificiu, as vrea sa propun initierea unei petitii online pentru studiu obligatoriu al lui Nenea Iancu in UK si in totate tarile UE !!!!
Trebuie sa facem si noi ceva !!

E doar o gluma amara pentru cei care mai au un pic de simt al umorului !!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu