duminică, 14 august 2016

Sauditii au pierdut cel putin 20 Abrams in Yemen ! Departamentul de Stat al SUA și Pentagonul au anuntat incheierea unui contract pentru vanzarea a 153 de tancuri Abrams  in valoare de 1,2 miliarde $ catre Arabia Saudită .  Adevarata stire este ca 20 din aceste noi livrari sunt pentru inlocuirea celor pierdute in luptele din Yemen contra separatistilor Houthi , sprijiniti si inarmati de Iran.
 În timp ce guvernul saudit  nu a dezvăluit în mod oficial pierderile sale in  luptele desfasurate  de aproape 16 luni in războiul civil din tara vecina  , clipuri video  postate pe YouTube  arăta cum rebelii distrug  tancuri Abrams cu rachetete anti-tanc iraniene. 
 Acum un an, luptători Houthi, conform relatărilor, au distrus două Abrams  saudite și au capturat alte cateva. 
În luna februarie, Agenția de știri Fars a statului  iranian a raportat că inca cinci  tancuri  au fost distruse impreuna cu  un numar de sase Bradley.

 Videoclipul de mai jos arată cum rebelii Houthi din Yemen, folosesc rachete anti-tanc ghidate pentru a distruge   tancuri  Abrams M-1  deținute și operate de Arabia Saudita .


 Sistemul de racheta utilizat în film pare a fi  o racheta  Tosun , care este o versiune iraniană a a celei rusesti  9M113 Konkurs ghidata prin fir.

 Nu este clar exact ce versiune a tancului Abrams este aratata in acest  video clip.. Până acum întreaga flota de  Abrams saudite  este de aproximativ 440 de unități si se crede ca au fost modernizate la standardul M1A2. Modernizari  la configurația M1A2S, similar cu SEP american (sistemul cu pachete accesorii), care include armura consolidata de uraniu sărăcit , display-uri  și  sisteme optice actualizate , continuă până în prezent , deși nu este clar cât de multe  Abrams saudite au fost adusa la acest standard .
 De obicei, nu se  prezinta public ce varianta este instalata la nivelul de blindaj  pentru  tancul  de export  Abrams,  multe țări primind versiuni fără panouri de uraniu sărăcit.

În plus față de această afacere cu tancuri  Abrams, Departamentul de Stat a aprobat alte două vânzări către Arabia Saudită, 200 de milioane de $ pentru training, și 155 de milioane $ constand in  tunuri Gatling pentru  nave   -  valoare totală a contractelor fiind de  1,5 miliarde $. Cu toate acestea, in 2016 factura de cumpărături a Riyadhului, probabil se va apropia de valoarea  totala de anul trecut, atunci cand US a aprobat mai mult de 20 miliarde $ in vanzari de nave, elicoptere, rachete de apărare, bombe și muniție.
In Senatul american acest contract cu tancuri este inca in dezbatere, existand voci republicane care se opun datorita impactului umanitar in razboiul civil din Yemen.


Afaceri , nu gluma ... !

a

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu