luni, 9 ianuarie 2017

Soldatii americani vor putea purta turban, hijab, barba si coafura cu dreaduri !

US Army  a emis un ordin care permite barbatilor Sikh si femeilor musulmane inrolate , sa isi poarte insemnele religioase specifice, turban si respectiv hijab.
De asemenea sunt permise barbile si coafura cu "dreadlocks". 

Turban si barba - soldat Sikh


Hijab 
                          
Dreadlock
                         
Secretarul US Army, domnul Eric Fanning , a declarat ca aceste masuri vor asigura tuturor soldatilor indeplinirea serviciului militar cu respectarea credintei religioase a fiecaruia.
    
Domnul Fanning , a fost primul homosexual declarat care a ocupat aceasta functie. Incepand cu 1994, in administratia Clinton, a fost in vigoare o politica referitoare la homosexuali , lesbiene si bisexuali, numita Don't ask, don't tell , care interzicea practic declararea apartenentei unei minoritati sexuale pe perioada stagiului militar. Pe baza acestor reguli, in perioada 1994-2010, aproximativ 13 650 militari au fost exclusi din armata datorita apartenentei declarate la o minoritate sexuala.
Incepand cu 2011, sub administratia Obama , a fost abolita aceasta reglementare , fiind oficial acceptati toti LGB, iar in iulie 2016 au fost primiti in serviciu si transsexualii.
US Navy LT Gary C. Ross marries Dan Swezy, becoming the first active member of the U.S. military to legally marry a same-sex partner.

Conform unui studiu, aceasta este situatia personalului LGB in armata americana :


Deja Trump a facut o alta nominalizare pentru functia de secretar al US Army in locul lui Fanning , cea a lui Vincent Viola. 
In 2014 a aparut un studiu referitor la toleranta fata de LGBT in structurile militare  :

Nu stiu cum au intocmit cei de la Centrul de studii strategice de la Haga aceasta lista, dar plasarea Romaniei inaintea SUA ca si acceptare a LGBT in armata , mi se pare ciudata.

Multiculturalismul si toleranta fata de minoritatile sexuale, manifestate in multe societati, incep sa se reflecte si in structurile militare.
O fi bine, o fi rau ?

Surse :


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu