luni, 25 septembrie 2017

'Decapitation unit" contra lui Rocket Man

 Tensiunea in peninsula coreeana atinge cote maxime.
Dupa ultimul test nuclear si lansarile de rachete deasupra Japoniei, a urmat un val de replici intre Trump si Kim. preluate de presa mondiala cu a sa permanenta  apetenta de senzational.
  Trump l-a numit "Rocket Man" pe Kim si a afirmat ca SUA, in cazul cand vor fi obligate sa se apere sau sa-si apere aliatii, nu vor ezita sa distruga complet Coreea de Nord.
 Kim l-a numit pe Trump senil, folosind un cuvant arhaic - "dotard".

 Este greu de inteles nivelul acestei retorici, tinand ca e vorba de arme nucleare si vietile a zeci de milioane de oameni.
  Se pare ca in omenire , in mod sistematic,  ajung periodic psihopati gen Kim, sa conduca totalitar  natiuni si sunt gata sa porneasca razboaie . 
  Pare-se ca nu exista un antidot eficace impotriva acestor personaje si in mod ciudat, istoria se repeta.

Sirene de alrama in Japonia la testul din 29 august


  Pe fondul acestei incordari a relatiilor in zona, Ministrul apararii din Coreea de Sud, Song -Young -moo, a anuntat a doua zi dupa ultimul test nuclear al nordicilor, infiintarea unitatii SPARTAN 3000, denumita "DECAPITATION UNIT", avand ca scop inlaturarea lui Kim de la putere , chiar prin asasinare.
 Unitatea care va avea intre 1500 si 3000 militari , va fi gata de actiune pana la sfarsitul anului.
 Este destul de ciudat ca o tara sa anunte intentia de asasinare a unui sef de stat , dar se pare ca este mai mult o tactica de intimidare. Poate ca Kim, din teama pentru propria viata, va veni la masa tratativelor. 
 Greu de crezut ca o astfel de unitate ar putea reusi sa il elimine, dar vorba sud-coreenilor : daca nu avem arme nucleare, barem sa il amenintam direct. (sau in limaj de la noi : pe persoana fizica)
 Oricum se pare ca si Kim e din ce in ce mai precaut, calatoreste doar nopatea si a renuntat la Mercedesul preferat, folosind mereu alte masini.
  
Decapitation unit


                                         

  Incercarile de asasinare reciproce  a liderilor celor doua state coreene nu sunt o noutate.

In 21 ianuarie 1968, trupe speciale nord coreene au incercat sa-l elimine pe presedintele sud coreean Park Chung-hee printr-o actiune a trupelor speciale, cunoscuta ca Blue House raid.
O echipa de 31 militari din trupele de elita nord coreene, a fost antrenata intensiv timp de 2 ani, inclusiv folosind o  replica a palatului prezidential al lui Park, Blue House.

Blue House raid

                                      

  Raidul  nu a avut succes, 29 membri ai trupei de comando fiind ucisi in lupta, unul s-a reintors in nord, iar altul a fost luat prizonier. 

  Coreea de Sud a reactionat la tentativa de asasinare a presedintelui Park, infiintand Unit 684, o echipa formata tot din 31 de luptatori, avand ca scop asasinarea lui Kim Il sung , conducatorul nord coreean. Numele unitatii a fost ales dupa data de infiintare - aprilie 1968.
   Unitatea a fost sub comanda agentiei nationale de informatii sud coreene, KCIA.
   In comparatie cu vecinii din nord, care au selectionat cei mai buni membri ai trupelor de elita, sud coreeni au preferat civili, majoritatea condamnati pentru delicte cu violenta, sau someri, carora li s-au promis mari recompense in caz de reusita.
   Au urmat peste trei ani de antrenamente dure desfasurate pe insula nelocuita Silmido. In aceasta perioada, 7 membri ai echipei au murit .
   In vara lui 1971, a existat o detensionare a relatiilor politice nord -sud si actiunea a fost anulata.
   Pe 23 august 1971, cei 24 de luptatori s-au revoltat, au ucis 18 dintre cei 24 de militari care ii antrenasera, au evadat si au deturnat un autobuz la bordul caruia s-au indreptat catre Seul.
   Au fost opriti de fortele de politie, unii fiind ucisi, iar altii preferand sa se autodetoneze cu propriile grenade. Patru dintre ei au fost capturati, fiind ulterior condamnati la moarte si executati.
   Aceasta actiune a fost prezentata publicului prima data in 1990 si a devenit mai bine cunoscuta in 2003, cand s-a realizat filmul Silmido,  In 2010 familiile au primit compensatii banesti  de la guvernul sud coreean, considerandu-se ca celor 31 nu li s-au prezentat riscurile, iar duritatea antrenamentelor a depasit cu mult limitele permise.

Unit 684

                                         


  Pe langa armele nucleare, cele biologice, chimice sau artileria care poate ataca Seulul, nord coreenii mai sunt de temut si datorita Fortelor speciale.
  In total, aceste forte numara peste 180 000 miltari foarte bine antrenati, care pot ataca in caz de conflict diverse tinte militare sau civile din Coreea de Sud.
  Fortele speciale aeropurtate, folosesc aproape 300 de AN 2 (nu zambiti va rog!), care pot transporta cate 12 militari zburand foarte jos si fiind greu de detectat pe radar.  Viteza foarte mica de zbor , este in mod paradoxal un mare avantaj impotriva radarelor moderne , ca si faptul ca amprenta RCS este scazuta datorita invelisului din panza.
  Pot fi parasutati de la inaltime joasa sau avioanele pot ateriza oriunde. 
  Echipe de acest gen , pot indeplini inclusiv misiuni sinucigase , cu efecte cumplite pentru civilii sud coreeni.
  In plus exista brigazi de recunoastere, infanterie usoara care se presupune ca pot penetra prin tuneluri pe teritoriul sud coreean.
  Fortele speciale ale marinei folosesc 102 nave amfibii, 24 submarine clasa Romeo , submarine Sang-o class si  peste 45 mini-submarine  . Desi depasite tehnic si moral, aceste nave sunt folosite pentru debarcarea trupelor speciale, fiind greu de reperat in apropierea coastei foarte accidentate. 
  Se estimeaza ca intr-un singur transport, pot fi debarcati cel putin 5 000 soldati.

 Fortele speciale nord coreene  Desi cu o tehnica de lupta mult depasita, nord coreenii pot provoca in scurt timp un adevarat dezastru in Coreea de Sud, pot ataca tinte din Japonia sau chiar SUA.
 Chiar daca "decapitation unit" are doar efect de propaganda, actiunea in sine arata eforturile disperate de a gasi o solutie de evitare a razboiului.
 Ca si in alte cazuri, omenirea nu stie sa linisteasca un psihopat, fara a avea un mare numar enorm de victime si imense pagube materiale.
 Istoria se repeta in mod obsesiv si parca nimeni nu invata nimic ! 
 Sa fie oare Kim ultimul dictator de acest gen ? 

PS. Exista o explicatie stiintifica despre ascensiunea psihopatilor in politica. Probabil ar trebui sa fie un test eliminatoriu pentru cei ce candideaza la postul de dictator !!
Pentru cine are rabdare sa citeasca macar in wiki despre Political ponerology , cred ca ar fi foarte util macar pentru cand merg la vot !!Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu